Beauty,  Inspirasjon

Sminketips for de over 40

Enhver alder man er i har sine fine øyeblikk og tider hvor det er litt vanskeligere. Det å bli 40 er for eksempel noe mange sliter med, spesielt om du er vant med å ha kroppen din på en viss måte, eller om huden din ikke er like fin og myk. Og når det kommer til sminke byr også det på sine utfordringer, men kanskje kan vi hjelpe deg litt her? 

Sminketips #1. Lys øyenskygge

Mange kvinner som har kommet opp i alder ønsker å unngå veldig mørk øyenskygge, fordi de ikke lenger føler seg komfortable med den. I tillegg er det vanskeligere å smøre en mørk øyenskygge pent hvis huden på øyelokket har blitt litt hengende og kanskje til og med rynkete.

Bruk en lys skygge på øyelokket, i øyekroken, langs nedre vippekant og under øyenbrynet, så trenger du ikke legge på en veldig mørk skygge etterpå for å skape kontrast. Du kan til og med la globuslinjen stå helt i sin naturlige farge, og med lyse farger rundt får den til å se ut som diskret skyggelegging.

Sminketips #2. Matte øyenskygger

Skimrende øyenskygger kan fremheve fine linjer og ufullkommenheter. Så vær litt forsiktig med det.

Sminketips #3. Grunnleggende sminke

Om du bruker kremete produkter eller pulver er en smakssak, det er fordeler og ulemper som avhenger litt av personen.

Mineralpudder er bra fordi det er veldig lett på huden, og du trenger ikke legge sminke i hele ansiktet for å få et naturlig resultat. Men har du veldig tørr hud kan det være vanskeligere å få et pudder til å feste seg, og tilsetter du for mye kan det lett se kakete ut i rynkene.

Sminketips #4. Fokuser på den øvre delen av øyet

Det er som regel langs den nedre vippekanten og i enden av øyet at rynkene er mest synlige, hvis du i tillegg har litt hengende øyelokk er det lurt å åpne opp øyet ved å ikke legge annet enn lys på den nedre vippekanten, og fokuser deretter detaljene på selve øyelokket. 

Sminketips #5. Marker globuslinjen

Ved å legge en litt mørkere skygge i øyeeplelinjen, og kanskje til og med litt høyere enn der den faktiske øyeeplelinjen din sitter, løfter du hele øyet og åpner opp looken.

Sminketips #6. Unngå skarpe kanter

Hvis huden er litt slapp og rynkene begynner å vise seg, er det svært vanskelig og i noen tilfeller til og med umulig å oppnå en rett linje, for eksempel ved påføring av eyeliner. Hvis du får en rett og skarp linje, kan det hende at den ikke ser rett ut mens du beveger deg. Påfør heller en skikkelig vippekant for å få vippene til å se tettere ut og slør ut kantene slik at du får et mer flekkete merke.

Sminketips #7. Ikke form øyenbrynene etter øyet

Ytterkanten av et øyenbryn bør ikke følge øyets form, hvis du ønsker en mer løftende effekt. Prøv å sikte mer oppover, slik at ytterkanten er i samme linje som øvre kant av øret