Inspirasjon,  Livsstill

Tegn på søvnproblemer

Er det lenge siden sist du våknet skikkelig uthvilt og klar for å ta dagen an? Er det sånn at det tar deg lang tid etter at du har våknet til å få energi og for i det hele tatt komme i et godt humør? Det skjer de fleste, og det kan skje fra tid til annen. Men om det skjer ofte, eller regelmessig, kan det være problematisk, og være et tegn på at du har andre problemer også. 

Les i det minste om symptomer og hva du eventuelt kan slite med. Da har du i det minste tatt et skritt fremover.

Symptomer på søvnforstyrrelser

Symptomene på søvnforstyrrelser er mange, og ofte ganske individuelle. I tillegg til de vi har listet opp nedenfor, er det også en rekke generelle symptomer du ofte opplever. Svimmelhet, gnissing om natten, å holde pusten i søvne og alltid være trøtt om morgenen er noen. Søvnproblemer inkluderer en mengde forskjellige symptomer, og hvis du lider av det selv, vet du sannsynligvis hvilke symptomer som er mest belastende for deg.

 Vanlige symptomer på søvnforstyrrelser

  • Du har problemer med å sovne når du legger deg
  • Du sover urolig eller våkner ofte
  • Du sover veldig mye eller veldig lite
  • Du er ikke uthvilt når du våkner om morgenen.
  • Du bekymrer deg for at du ikke klarer å sovne, eller at du ikke får nok søvn

Årsaker til søvnproblemer

Årsakene til å ha søvnproblemer kan være mange, og de aller fleste opplever fra tid til annen problemer med å sovne. Årsakene trenger ikke være spesielt dramatiske. Det kan handle om stressende perioder i livet, spørsmål man grubler over, vanskelige avgjørelser som må tas eller sosiale problemer og konflikter. Alkohol, nikotin og rusmidler kan også påvirke søvnen vår på en negativ måte.

Andre psykiske lidelser, medisiner eller tidligere traumatiske opplevelser er også vanlige medvirkende årsaker til søvnproblemer. Om det er sistnevnte er det noe som går utenom bare det at du sliter med å sove, og da trenger du annen hjelp. 

Kanskje trenger du en ny seng?

Om det faktisk er sånn at du bare trenger en ny seng er jo det perfekt. Ikke at en seng er billig eller at det er enkelt å finne en som er perfekt. Men du har i det minste en mye bedre sjanse, og der lettere, å løse et slikt problem, enn om du skulle slite med noe annet. Det er viktig å overveie, og se hvordan sengen du har påvirker deg. Det kan hende at den rett og slett ikke er god nok, men at du ikke legger merke til det.

Ta en titt på gode sengebutikker, helst noen som gir deg gode vilkår når du kjøper sengen. Det er for eksempel butikker som Bedre Nætter som gir deg 100 dagers prøve. Det at du kan teste sengen i over tre måneder før du må bestemme deg for om du vil kjøpe eller ikke er gull verdt. Så ta gjerne en titt og fortvil ikke. Søvnproblemene din er mulige å løse!